O tom, že koníčky, především ty, kde je i kreativní činnost, jsou důležité, asi není třeba říkat. Proto také existují nejrůznější stavebnice a jiné edukativní hry, které mají za cíl dítě nejen pobavit, ale také jej něčemu naučit. A z nich je zdaleka nejznámější LEGO.

 

To zná nejspíš každý z nás, a každý z nás jej pravděpodobně někdy stavěl. A ačkoliv vzniklo již před mnoha desítkami let, stále je populární, a to nejen mezi dětmi, ale také mezi dospělými. To je něco, co by se mohlo zdát nemožné. Není tedy špatné se podívat, proč si právě tato stavebnice zachovala svou popularitu.

 

figurky z lega

 

Jedním z důvodů je samozřejmě jednoduchost základního principu. Ten spočívá v tom, že máme kostky nejrůznějšího typu, které je možné mezi sebou různě pospojovat a vytvářet tak rozmanité konstrukce podle své fantazie. Tak můžeme vytvořit mnohdy i neuvěřitelné stavby. Ostatně na podobném principu funguje i známá hra Minecraft, která je také velmi populární.

 

Samozřejmě, jak se firma rozvíjela, nezůstalo pouze u jednotlivých kostiček. Nyní je již možné koupit takzvané sety, které sestavíme podle návodu do konkrétní podoby. Jejich výhodou je to, že se často jedná o licencované kousky z nejrůznějších domén, jako například různé videohry, Disney, Star Wars a podobně. Získáte tak nejen všechny kousky potřebné k vytvoření daného díla, ale také návod, jak jej vytvořit, což je vhodné pro ty, kteří nejsou příliš kreativní, ale stále by rádi postavili něco pěkného.

 

stavba lega

 

Opominout samozřejmě nemůžeme ani sběratelskou hodnotu. Ta je u některých setů skutečně vysoká, a s časem jen stoupá. Platí to především u takzvaných minifigur, které jsou danému setu vždy dělány na míru. Není tedy divu, že je mnozí sbírají. Je tedy jasné, že LEGO má svou přitažlivost jak pro děti, tak i pro dospělé. A byla by škoda to opominout, neboť je to skutečně stavebnice, která je vhodná bez nadsázky pro všechny.